Thursday, October 9, 2014

20 MCQs on Asian Games 2014 (Asiad)

By
Check out 20 Important questions on  17th Asian Games 2014 (Asiad) which can be asked in upcoming SSC CGL 2014, IBPS PO, IBPS Clerk Exam 2014. Hope this Quiz on Asian Games 2014 (Asiad) help you in upcoming bank exam.

20 MCQs on Asian Games 2014 (Asiad)

Asian Games 2014
1.    How many countries participated in Asians Games 2014?

[A] 45
[B] 54
[C] 35
[D] 55

Answer :- 45 (All 45 members of the Olympic Council of Asia participated in Asian Games 2014).

2. Which country won the highest no of gold medals?

[A] India
[B] South Korea
[C] China
[D] Iran
 
Answer :- China was highest medal winner in Asian Games 2014 with total of 151 Gold Medal.
3. Which country won the highest number of bronze medals –
[A] India
[B] South Korea
[C] China
[D] Iran
Answer :- South Korea (84)

4. Total number of medals won by india in Asians games 2014? 

[A] 57
[B] 75
[C] 65
[D] 55

Answer :-  57 (11 gold, 10 silver, 36 bronze)

5. When the torch relay of Asian games 2014 was was revealed?

[A] September, 2014
[B] October, 2013
[C] October, 2014
[D] October, 2012

Answer :- October, 2013

6. Total cost of hosting Asian Games 2014?

[A] USD$1.32 Billion
[B] USD$1.35 Billion
[C] USD$1.62 Billion
[D] USD$1.95 Billion
 
Answer :- USD$1.62 Billion
7.  What was the slogan for Asian games 2014? 

[A] Diversity Shines Here
[B] We can
[C] We will win
[D] All The Best.
Answer :- Diversity Shines Here (Unveiled on September 16, 2010).

8. How many total events were held in Asian games 2014? 

[A] 495
[B] 439
[C] 221
[D] 441

Answer :-  439 events in 36 sports featured in the Games.

9.  Which was the main stadium for Asian Games 2014? 

[A] Namdong Asiad Rugby Field
[B] Incheon Asiad Main Stadium
[C] Yeorumul Squash Courts
[D] Dowon Gymnasium
Answer :- Incheon Asiad Main Stadium

10.    Total capacity of Incheon Asiad Main Stadium? 

[A]  59, 000
[B] 60, 009
[C] 61, 074
[D] 20,569
Answer :- all-seater capacity of 61,074 seats, with 30,000 seats are variable after the Games.

11.    Who won the gold medal in Men's 50 metre pistol (shooting) competition? 

[A] Pemba Tamang
[B] Jitu Rai
[C] Zhang Jian
[D] Kim Jong-hyun

Answer :-  Jitu Rai (on 20th September, 2014).

12.    Who was the opponent against Yogeshwar Dutt in Men's freestyle 65 kg in wrestling? 

[A] Narsingh Pancham Yadav
[B] Zalimkhan Yusupov
[C] Ikhtiyor Navruzov
[D] Yeerlanbieke Katai

Answer :-  Zalimkhan Yusupov from Tajikistan.

13.    Who won the Gold Medal in Women’s 51 KG Boxing event? –

[A] Mary Kom
[B] Pooja Rani
[C] Sarita Devi
[D] Zhaina Shekerbekova
Answer :-  India’s Mary Kom (on 1st October, 2014) against Zhaina Shekerbekova of kazhakistan.

14.  Who won the gold medal in Men’s single in Squash Game? -
[A] Ong Beng Hee
[B] Abdullah Al-Muzayen
[C] Chan Ho Ling
[D] Ammar Al-Tamimi
 
Answer :- Abdullah Al-Muzayen from Kuwait Against saurav ghosal of India.

15.  Sandeep Sejwal won Bronze medal in which game?

[A] Swimming
[B] Boxing
[C] Archery
[D] Tenis
 
Answer :- Swimming (Men's 50 metre breaststroke)
16.  Which Team Loss in Men’s Kabbdi against India in Final? –

[A] Pakistan
[B] Bangladesh
[C] Iran
[D] China

Answer :-  Iran (on 3rd October, 2014)

17. Who won the gold medal in Men’s Hockey game?

[A] India
[B] Pakistan
[C] Iran
[D] China
 
Answer :- India after beating Pakistan.
18. Seema Punia won gold medal in which game? -  (athletics).

[A] Boxing
[B] Wrestling
[C] Sailing
[D] Women's discus throw (Athletics)
 
Answer :- Women's discus throw (Athletics)
19. Which boxer rejected to accept medal after controversial decision?

[A] Mary Kom
[B] Pooja Rani
[C] Laishram Sarita Devi
[D] Yin Junhua

Answer :-  Laishram Sarita Devi of India in women’s 60 KG.

20.    Who won the gold medal in Women's hammer throw (athletic) ? 

[A] Masumi Aya
[B] Zhend Wang
[C] Manju Bala
[D]None of the above
Answer :- Zheng Wang of China won gold medal after beating Manju Bala of india.

Also Read :-

  • 20 MCQs from Common Wealth Games 2014 (Glasgow)
  • Current Repo Rate, CRR, SLR, MSF and Bank Rates
  • [Exam Pattern] CAT 2014 Changes in Exam Pattern
  • 20 MCQs from Union Budget 2014-15 - For Banking Exam
  • 20 Questions from IPL 2014 - General Awareness 2014
  • 0 comments:

    Post a Comment

    Powered by Blogger.